valborg 2019.

Igår blev det en dag hemma, vi pysslade i huset med diverse saker hela dagen. På kvällskvisten blev det lite valborgsfirande. Vi tar det igenom foton vettja!
 
 
Vi löste barnkorsordet från lördagens Barran och käkade russin. Russin med smak av jordgubb och melon, tokerier!
 
 
Vi spelade Ap-bingo och som synes gick det katastrofdåligt för mig, haha! Bajshögarna tog slut pga jag hade alla på min bricka. My vann, i vanlig ordning. Hon är en riktigt skicklig brädspelare och kanske har lite speltur med sig också 😊
 
 
Sen rensade vi som sagt lite på kattvinden, det var då barnen hittade min bröllopsklänning. Anders passade på att rensa bland alla sina skjortor också. Detta är göra sig av med-högen. Någon som tycka sig se något snyggt så hojta! 😊 Bor ni i Kalmar så är det kvartersloppis i vårt kvarter i helgen, kom gärna! Vi säljer MASSOR!
 
 
I rensandet så fann barnen lite av mina gamla leksaker. Nämligen Polly Pocket! Jag äääälskade dessa när jag var liten. Det är små askar som innehåller små hem med pyttesmå figurer. Någon mer som lekte med dessa?
 
 
De lekte och lekte och lekte och lekte med detta! Sannerligen poppis med andra ord! Denna morgon bara fortsätter det 😊
 
 
Efter tidig middag så klädde vi oss och promenerade ner till ett av badstränderna i vår närhet där det firas valborg årligen, som IFK Berga och Berga Egnahemsförening styr upp. I år är det eldningsförbud i Kalmar men i övrigt var allt som vanligt.
 
 
Till exempel så fanns det fiskdamm där fångsten var en rejäl godispåse!
 
 
Sen tog vi lotter förstås! För två år sedan på vår årliga Lisebergstur så vann barnen högst vinsten på första försöket och förra året vann de näst högsta vinsten. Så de är riktigt turspelare, i alla fall på Liseberg. Men det är lite svårt att förstå att det är svårare att vinna än få nitlotter, vilket vi bara fick igår, hehe!
 
 
Kalmar Manskör sjäng in våren! "Mamma, varför sjunger de olika..?" "Mamma, varför står det en och viftar framför dem?"
 
 
Ea och My ville verkligen stå och titta på konserten, gullisar. Det var dem och den äldre generationen som agerade publik, resten av folket på plats hade det nog mest som bakgrundsmusik. Älskar dem knappast mindre för detta, eftersom jag är prick likadan. Som det här med att jag sänkte medelåldern rejält dels på julkonstern farmor Inger bjöd mig på samt Lyrans nyårskonsert som hon också bjöd med mig på. Jag och gamlingarna, mysigt!
 
Sen rullade vi hem så var den valborgen slut!
Cirkus Löwstedt - enäggstvillingar - tvillingar - tvillingar 2013 - valborg