tropical island - dag 1 (del 2).

Efter en god natts sömn så var vi redo att ta oss an den första dagen på detta jätteäventyrsbad! Vi bodde som skrivet på deras camping som ligger ett par kilometer ifrån själva anläggningen, men det går en buss som är kostnadsfri mellan dessa ställen.
 
 
Bättre bild än såhär fick vi inte på kort. Vet inte om ni uppfattar hur stor det där glastältet är? Det är i alla fall stort. Jättestort.
 
 
Äntligen på väg in för att ÖSA!!! Det fanns förstås omklädningsrum med skåp där vi kunde låsa in våra grejer (som faktiskt inte var könsuppdelade, det fanns små bås inne i omklädningsrummet. Mindre och större så vi kunde få plats hela familjen i ett större! Smidigt!). Jag och Anders fick armband med en liten klump på, runt handlederna. Dessa armband blippades vid köp av allt inne i anläggning. Väldigt skönt att slippa bära omkring på pengar, å andra sidan hade en inte så bra koll på hur mycket det gick åt. Det fanns ju dock inget alternativ till att äta någonannanstans, detta ställe ligger mitt ute i ingenstans 😄
 
Av förklarliga skäl - VATTEN - så fotade vi inte så mycket som önskat. Hade en vattentät påse till telefonen med mig men 1) var lite nojig ändå 2) tappade bort den (hittade den hemma igen.....).
 
 
När vi badat i några timmar och sen käkat lunch tog vi oss en promenad i den tropiska skogen. Här kikar barnen ner i en damm där jag har för mig att det bodde sköldpaddor.
 
 
Växterna var sannerligen exotiska! Vi åkte till Tyskland och hängde i djungeln.
 
 
Flamingos! En av de sakerna barnen sett fram emot mest att få se! Jag och Anders har faktiskt hälsat på flamingos tidigare, nämligen i Mexiko!
 
 
En annan färgglad urgullig fågel som sprätte omkring löst. Känns som en tropisk släkting till en höna!?
 
 
Inspektera växter!
 
 
Fler vackra blommor!
 
 
Och jag! Hej hej! Mådde halvbra här. Hade massa konstiga sår på kroppen som gjorde att jag hade feber här. Mysigt med feber i typ 80% luftfuktighet och 28 graders värme, haha! Men vi körde på så hårt att jag inte märkte av det så värst.
 
 
Ea och My känner på lika stora kuber av trä men som vägde olika. Fascinerande ändå! Att olika trä kan väga så olika mycket. Den tyngsta fick en annan kämpa för att kunna lyfta över huvud taget.
 
 
Flamingos igen!
 
 
Glada älsklingar! 😄
 
 
Sen badade vi här, vid en av de större (gigantiska) poolerna, den med sandstrand. Som synes är det ett litet dike mellan sanden och poolen så inte för mycket sand hamnar i badvattnet. Ea och My tyckte dock det var perfekt att bada där i också 😊 I denna pool fanns en ö (som syns på bilden) med ett stort skepp på. Därifrån åkte barnen små rutschkanor om och om och om och om igen! 🐬
 
 
Sen försvann Mys fötter innan vi gick ovh käkade middag. Det fanns flertalet restauranger med olika inriktning, tänk er typ som ett stort all inclusive-hotell. Denna kväll åt vi typ pasta eller liknande, men det fanns även en typ foodcourt med pizza/burgare/korv. Dock var maten rätt så kass men rätt så dyr. Tänk er typ hälften så bra som IKEA men dubbelt så dyr som IKEA. Men vi åt oss mätta, det var huvudsaken 😊
 
Efter middagen så badade vi lite nattabad! Det är så knäppt för hela anläggningen är öpen DYGNET RUNT! Men rutschkanor och sådant stängt typ 22-07. Och ljuset kommer ju från dagsljuset så på kvällen blir det ju mörkt och så är det lite upplyst förstås, samma sak där, som på ett hotell vid medelhavet typ 😊
 
Vi var hemma i stugan igen vid typ 21-snåret och somnade GOTT, framförallt de två minsta! Sen var vi redo för dag två!
 

 
Läsa första delen om resan HÄR
 
Tyskland - enäggstvillingar - tropical island - tvillingar - tvillingar 2013