hej då!

I tisdags hade barnen sommaravslutning på förskolan. Den sista!!! Nästa år är det skolavslutningar som gäller i ett gäng år framöver. Om bara några veckor går de sin sista dag på förskolan. I höstas och vintras hade jag lite ångest över hur stora de är och förskoleklass-start. Men efter den här våren längtar hela familjen efter starten i skolan i augusti!
 
 
 
Mot förskolan! Barnen sjöng en sångsaga tillsammans med den sångpedagog de jobbat tillsammans med under våren. Ea och My plockade blommor till sina pedagoger på vägen dit som de överlämnade, samt en present vi ordnat. De fick en kylväska med glass och jordgubbar samt servetter som de valde. På Lagerhaus hittad de livets kort som de dikterade för mig vad som skulle stå på.
 
 
 
Rakt upp och ner samt hövlighet. Inte särskilt känslomässigt direkt, kan förstå det. 
 
När de sjungit klart som de springade till oss och vi hängde hängen på dem, haha! De fick varsin liten kossa och varsin stor guldchokladpeng som det stod "HURRA!" på. Det är ju ändå det första de går ut 😄
 
Vi fikade på vattenmelon, jordgubbar, Capri-Sun och dinosauriekex. Barnen fick varsin present av sina pedagoger (skrivbok, blyertspenna, suddgummi och armband med sitt namn!), de hade bildspel med foton från läsåret och vi kikade runt på de som satt på väggarna.
 
 
 
 
 
Världens mest underbara självporträtt! 😍 Så fascinerande och kul att se hur de ser sig själva. Ea hade t.ex. en fläta men ritat tre - tänker att hon sett den på olika ställen fler gånger? Lägg även märke till att de varit noga med att välja rätt färg på hårsnodden båda två. Det är ju det sätt som de alltid skiljs på för folk, färgen på hårsnodden 😊 Är så kär i dessa teckningar! De kommer åka upp på väggen så fort de kommer hem!
 
Det var den sista sommaravslutningen på förskolan. Fr.o.m 20e augusti är de skolbarn!!! 😯