tillbakablick: äppelknyckarna löwstedt!

Trots, eller tack vare - vad vet jag - den torra sommaren så fick vi mängder med äpplen på allmänningens äppleträd. Alla i vår samfällighet kan ju plocka men det är bara vi och några till som gör det. Och som vi plockade! Det var bara några veckor sedan som vi använde de sista äpplena och i frysen ligger det skalade klyftor och väntar på att användas! Den andra september 2018 var en fantastisk sensommardag, kolla!
 
 
Syns på ljuset att det är sensommar. Oavsett så älskar jag ljuset genom björkarna. Älskar.
 
 
Jättemånga äpplen trillade ner, fastän de var superfina! Så en fick gå igenom dem också, innan fåglarna tog sig an dem!
 
 
 
 
Inte den blekaste om vad det är för sort, men goda är dem! Det kan jag sannerligen intyga!
 
 
 
Äppelknyckarna! Världens bästa sällskap och smaktestare! Kolla håret - typ vitt efter sommaren! Lockarna är dock konstanta 😍
 
 
 
Denna dag fick även de förlängesen uttorkade och överblommade penséerna ge vika för ett bollkryss. Pelargonerna stod stadigt, som alltid. De gör de fortfarande inne i garaget... Mysig trapp ju! L Ä N G T A R tills vi sätter årets penséer där i stora krukan, åh!
 
 
 
Av äpplen blev det min bästa äpplepaj - som jag skrev om häromdagen - tillsammans med familjen och farmor Inger. Sen spelade barnen och farmor Inger spel och jag tog upp den sista potatisen och klippte gräset - det var typ då och kanske i juni som vi klippte gräset denna sommar! Torr gräsmatta men fulla äppleträd, gav sommaren 2018!