tropical island - resan (del 1).

Som skrivet så vann jag ju en resa hos Elsa Billgren förra våren. En resa till Tropical Island. Och vad är Tropical Island för något då? Jo serni, det är Europas största äventyrsbad som ligger i hall (hangar?) där det var tänkt att bygga luftskepp - så ja. Volymen på den här byggnaden är inte nådig. Du går in där och så slungas du till ett medelhavsvarmt klimat a la högsommar. Luftfuktigheten är typ 70%, temperaturen 28grader och i vattnet är det runt 30 grader. Du märker i princip inte av att du är inomhus, för det är så sjukt stort. Nåååväl, vi kommer dit!
 
Jag får dela upp inläggen i ett par olika och här kommer RESAN! För den var minst lika spännanden som vistelsen i Tyskland, för Cirkus Löwstedt! Vi var där torsdag-söndag och drog från Kalmar på torsdagsförmiddagen. Sååå - häng med! 😄
 
 
Från huset mot bussen till tågstationen!
 
 
Vissa personer i den här familjen älskar sannerligen att åka buss 😊
 
 
Skrattet när My dukar upp hela sin och Eas lilla teservis från ryggsäcken, på tåget! Haha! De packade sina ryggsäckar fritt så ja. Å andra sidan kanske undertecknad ska vara tyst med tanke på packade ner vinkorkar i sin röda Lacoste-ryggsäck när vi skulle åka Finlandsfärja när jag var typ 7 år. Mycket oklart alltså.
 
 
Titta på höstigt Sverige som sveper förbi och äta kex.
 
 
Bus, bus, bus! Minst lika mycket hos alla de här tre 😂😍
 
 
Äta klubbor som mamman trollade fram och undra när vi är framme i Köpenhamn..?
 
 
 
Framme på Kastrup! Ea och My hittade snabbt som tusan leksaksavdelningen och denna maskin där en kunde scanna handen för att se hur en såg ut som legofigur. My blev snickare! Vad modern blev..? Se nedan:
 
 
ASGARVET! Haha! Och Ea då, vad blev hon?
 
 
En clown! Den där scannern verkar inte vara helt på låtsas ändå, med tanke på mitt och Eas resultat. Haha!
 
 
Sen blev vi lite sugna och köpte lite fika, fruktsallad och chokladboll. Sen var det bara vänta på flyget. Förresten så blev My slumpmässigt utvald i säkerhetskontrollen så de gjorde massa extra kontroller på henne. De kände på henne och hon fick lyfta armar och ben och allt vad det var. Som tur var så fick jag vara med henne för annars hade det nog inte gått så bra OCH kvinnan som gjorde allt var urgullig. Men det var knappt att jag förstod hennes danska, My ännu mindre. Haha! Spännande var det!
 
 
Ea och My gillar flygplan en hel del så här satt de och tittade i gaten när vi väntade på att gå på. Älskade ungar! Livet har verkligen fått en helt ny dimension när en får uppleva sådana här äventyr tillsammans med dem och genom dem. Ä L S K A R  D E T ! ! !
 
 
Dags att kliva på! Andra gången de reser med flygplan (Mallorca augusti 2017 var första gången), lika spännande denna gång!
 
 
 
Titta och spana och käka Pez! Flygresan var bara ca 1 timme lång så det gick snabbt Kastrup-liten flygplats utanför Berlin!
 
 
Framme i Tyskland! Vänta på väskan!
 
 
Sen var det tåg, tåg, buss till Tropical Island från flygplatsen. Det var inte riktigt så lätt som vi fått till oss med biljettköp osv. Men det ordnade sig och vi hann med en minuts marginal till tåget. Vi fick springa, vilket inte var helt lätt med dessa två som inte ha lika långa ben som en själv + stor resväska (vi delade på en tillsammans). Men vi hann som sagt!
 
 
 
På bussen! Detta är Tropical Islands egna buss som åker mellan deras camping, anläggningen och tågstationen. Vi bodde i en supertrevlig stuga på campingen, så vi åkte dit och dumpade bagaget och åkte sedan en snabb sväng till anläggningen för middag och ett första span. Klockan var rätt mycket och samtliga var trötta efter en hel dags resande.
 
 
På med tofflorna och kavla upp byxbenen! Sen sov vi gott i vår lilla stuga innan äventyret började på riktigt! Mer om det nästa gång! 😄
 
 
 
 
 
Berlin - Cirkus Löwstedt - Tyskland - enäggstvillingar - tropical island - tvillingar - tvillingar 2013