vabilivab.

Som jag skrev igår så är det vab idag. Jag och Ea är hemma. My på förskolan och Anders på jobbet. Om någon nu undrar varför inte My också fick stanna hemma är det för att Ea ska få den vila hon behöver och eftersom vi känner våra barn bäst så fick hon vara hemma själv med mig. Så var det ur världen. Dock kort dag för My, 9-14-hugget. Det beror lite på när Ea vaknar, hon sover än.
 
Vi har haft en mysig förmiddag med soffhäng, Emil i Lönneberga, vikt tvätt och så fick Ea välja vad hon ville äta till lunch och svaret kom som blixten "macka!", så det fick bli ostmacka och fil med flingor. Febern är borta, men hon har dryga 37, men är ändå pigg som det verkar i alla fall. Ska ta tempen på henne igen när hon vaknar innan vi går och hämtar My.
 
Ea dekorerade sin moder så vackert med klistermärken från nya strumpor :)

söndagen.

Bra söndag med dåligt slut. Sovmorgon, 7:30!, myyyys hela familjen i sängen, luuuugn och låååång förmiddag som innehöll diverse bad. Barnen badade sina Pippi-dockor i sin diskho, vi grejade med dockhuset, drack te och välling, sen badade vi barn och myste omkring innan vi brunchade på amerikanska pannkakor. MUMS! Det var alldeles för länge sen. Mer och mindre uppskattar i familjen dock.
 
 
 
Sen sov barnen inne i vagnen (pga fuktigt hår och KALLT ute) och Anders tätade badrumsfönstret. HURRA! Det har dragit som f a n därifrån och fråga mig inte varför vi inte gjort något tidigare år. Är liksom inne på fjärde året i huset....
 
 
Sen mös vi i soffan till mysig musik, lite småsnack och pysslade med vårt. Och förstås te, kaffe och kaka. Hade vårkänslor så vårkopparna fick göra säsongspremiär!
 
 
Och funderat över de här tulpanerna som jag köpte på City Gross förra helgen. Alltså. hur ser de ut? Så besviken. Minsta tulpanblommorna jag skådat. Bu.
 
 
 
Och på eftermiddagen fick vi besök av storasyster Amanda! Glada barn! Så mysigt så. När de mornat sig så spelade de lite på paddan. Stilen alltså...:
 
 
Sen stekte jag raggmunkar och fläsk och under tiden, när Anders och barnen lekte i vardagsrummet började vi ana...
 
 
Och jo visst. En liten EaPea hade efter middagen 38,8. Plutt. Det sjuka är att det är andra (!!!!) gången i sitt liv hon har feber. Första gången var förra hösten/vintern när de var halvkrassliga i typ 1,5 månad vilket toppades av lunginflammation och dubbelsidig öroninflammation på båda barnen samtidigt. Hualigen, stackarna. Men nu var det dags igen, med andra ord. Ändå vid gott mod, må jag säga. Ville leka och skrattade ändå.
 
Så. En fin söndag med ett tråkigt slut. Och en morgondag med vab.
 
 
 

.

Det känns som om jag har hela jävla fucking världen inom mig idag. Jag är lyckligast. Jag är mest sorgsen. Jag är bäst. Jag är sämst. Jag tror på mig själv. Jag dissar mig själv. Jag älskar. Jag hatar.
 
Det trycker över bröstet och jag vill gråta. Det bubblar i magen och jag vill skratta.
 
Det är typ -13 grader ändå har jag vårkänslor.
 
Jag vill sova. Jag vill springa så fort jag kan.
 
Vill vill vara ensam. Jag vill träffa vänner och familj.
 
Jag vill vara hemma. Jag vill hitta på något.
 
---
 
Men allra mest vill jag finna botemedel. Nu.