måndag, kompisar, poddar och en jävla spiral.

Hej måndag! Fint med ny vecka, eller hur!? Idag, typ när som helst, får vi besök av Johanna och lilla G! Och i eftermiddag blir det öppna förskolan med alla kompisar! Kul! Härlig inledning på veckan, minst sagt. Plus att två av poddarna jag lyssnar på släpper nya avsnitt på söndagar och måndagar = nytt att lyssna på på promenaderna :)
 
Förutom allt det vanliga så går mycket huvudbry nu åt till att tänka och känna efter om den där spiralen. JÄVLA spiralen faktiskt. Jag tror inte den gör mig gott, inte det minsta. Mamma frågade mig för ett tag sedan hur jag mådde egentligen, pga jag lät så dämpad. Och Anders har också märkt på mig att jag inte är som vanligt. Näej. Jag är arg. Alldeles för ofta och för mycket. Usch. Det låter ju inget vidare och det är det inte heller. Även om det kanske inte märks så värst för andra. Men jag har det mycket inom mig och Anders lever ju de facto under samma tak. Och dom som känner mig väl vet att jag inte är arg särskilt ofta... Näej. Och att mamma kan märka via telefon att det är något som är knas, ja, då är det det. S U C K.
 
Just här var jag inte arg, däremot trött och hungrig. Och lite dämpad.
 
Ringde MVC men telefontiden jag fick funkade inte idag och även fast jag tryckt om att få en senare tid angav de samma tid. SPUNK. Precis så, värt att bli arg på? Inte särskilt.
 
Nåja. Fortsättning följer på den hemskans roliga historien.
 
För att knyta samman inlägget så var det faktiskt ett poddavsnitt av Sandra & Michelles podcast, Menspodden, som fick mig att börja reagera på det här. Anders och jag hade pratat lite om det innan men det fick mig att koppla ihop ett och annat.
 
MEN ÅH VILKET ROLIGT INLÄGG IDAG IGEN! (ni ser - arg, arg, arg, arg. ORKAR INTE.)
 
Dom här två får ta emot en del arghet :(
hormonspiral - preventivmedel - spiral

full fart framååååt!

Och så kom då dagen då båda barnen blev mobila. Ea har varit det några veckor, medan My varit väldigt nöjd med att sitta där hon sitter. Dock förflyttat sig runt på samma plats, liksom. Ea har legat på mage och dragit sig fram med händerna och hjälpt till med tårna. I veckan har hon börjat rumphasa lite. My sitter och tar sig framåt, hon liksom kryper med händerna och sen kommer benen och rumpan i någon slags cirkel? Svårt att förklara. Och svårt att se exakt hur hon gör! :D Måste filma det!
 
 
 
 
Så nu är det FULL FART! :) Har möblerat om lite i vardagsrummet, inte lönt att ha kvar den där stora filten när de ändå inte sitter kvar på den ju! Måste barnsäkra nu helt enkelt, soffbord och sånt är ju väldigt bra höjder ;) Funderar på att fixa grind till vardagsrummet så man kan stänga för där, så de inte kommer åt trappen heller. Om man måste smita på toa lite snabbt eller så. Hm. Tåls att fundera lite på!
 
 
 
 
I köket är kattmaten väldigt intressant, i ena hallen finns det en sladd som är det roligaste som finns tillsammans med trappen, i den andra hallen är skorna en smaksensation och en stor vas i någon slags aliminium en fröjd för öronen vid bankning. I badrummet så är toapappershållaren på golvet glänsande vackert, i mamma och pappas sovrum är kläderna i tvättkorgen galet skojiga och i egna rummet är allt intressant men extra fint sladden till golvlampan och den öppna garderoben!
 
 
 

 
Och det är ju så galet kul att hasa efter på rumpan för att se vad som sker. Vad är det som fångar intresset? Vilken väg väljer dom? Pinnar dom iväg till samma ställe eller kommer dom rejsa på olika håll? Åh!
 
P.S. Fina kläder dom har va? På första och sista bilden :) Koftorna fick dom av AP (gudmor) när dom var pyttesmå och brallorna köpte jag second hand för ett tag sedan. Koftorna hade jag tittat på flera gånger, men av någon anledning inte köpt så jag blev såååå glad när AP gav dom till barnen!

septemberfredag!

Tjenamors fredag!
 
Om det blir som jag vill dyker Anders upp när som helst är hemma för att ta helg! Wiiie! Han ska dock iväg på ett möte kl 15, men då kan jag passa på att ta en promenix, med barn som ska sova, i annan miljö än vanligt, fint! Ikväll är vi bjuda hem till barnens storasyster, Amanda och hennes Viktor på middag. Vi ska även för första gången natta barnen någonannanstans än hemma (eller ja, hos mormor och morfar och farmor har vi ju gjort det, men då har vi ju sängar + att dom ska sova hela natten där). Så det känns lite nervöst, men jag tror att det kommer gå bra.
 
I övrigt är helgen rätt fullspikad. Imorgon ska jag träffa ett gäng tvillingmammor här i stan, kul! Vi börjar med att ses utan barn. Känns bra, så vi hinner lära känna varandra genom att kunna avsluta meningar och titta på den man pratar med ;) Sen blir det nog en sväng på stan med eller utan familjen för diverse ärenden. Och på söndag ska jag jobba!
 
Tittut!